Skip to main content

Vredestocht zaterdag 9 mei 2020 om 14 uur Nelson Mandelabrug Arnhem

By 8 februari 2020oktober 13th, 2020Tweede wereldoorlog

De Vredesdag 9 mei 2020 wordt georganiseerd door Rusland & Oost-Europa Academie

Bron: Ruslandacademie.nl

Мир между Европой и Россией

Vrede tussen Europa en Rusland

Na het grote succes in Arnhem in 2019 van de eerste Vredesdag 9 mei, de dag waarop in de voormalige Sovjet-Unie de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog worden herdacht en de vrijheid wordt gevierd, organiseren we in 2020 wederom een Vredesdag op 9 mei.

Loopt u op 9 mei 2020 mee in deze bijzondere tocht?
Meld u dan nu aan via:
vredesdag9mei.nl/aanmelden
zodat we u op de hoogte kunnen houden van het programma. U kunt zich hier ook alleen inschrijven voor de speciale Vredesdag-nieuwsbrief.

75 jaar vrijheid 

Die Vredesdag is dit jaar extra bijzonder, want 2020 is een speciaal jaar. Dit jaar vieren we in Nederland 75 jaar vrijheid. Bij de Slag om Arnhem hebben veel geallieerden (Engelsen, Amerikanen en Polen) voor de vrede en vrijheid gevochten. De andere grote bevrijder van Europa, de Sovjet-Unie, heeft de laatste jaren in Europa steeds minder aandacht gekregen. De meeste Nederlanders weten niet meer wat de Sovjet-Unie met zijn circa 28 miljoen doden voor de bevrijding van Europa heeft betekend. Een vredestocht zou kunnen bijdragen aan een betere verhouding tussen Rusland en het Westen. De vredestocht is geen politiek statement; de nadruk ligt op vrede en op wat we gemeenschappelijk hebben.

Vredestocht op zaterdag 9 mei 2020 

We vragen voormalige Sovjetburgers die in Nederland wonen om op zaterdag 9 mei 2020, mee te doen en ’s middags om 14.00 uur, samen met de Nederlandse bevolking, in Arnhem over de Nelson Manadelabrug naar het centrum te lopen, indien mogelijk met een bordje van de dierbaren die in de Tweede Wereldoorlog om het leven zijn gekomen, zoals in de Sovjet-Unie gebruikelijk is.

Aanmelden

Voor ons is het belangrijk te weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen en zo kunnen we ook op de hoogte houden van de verdere organisatie, zoals startplaats en route. 

Video Vredesdag 9 mei 2019

Bekijk de Video Vredesdag 9 mei 2019 voor een impressie hoe de Vredesdag in Arnhem in 2019 is verlopen.