Skip to main content

VREDE MET VENEZUELA Stop de sancties, agressie en oorlogstaal

By 15 mei 2019juli 10th, 2019Doorgeplaatst, Laatste nieuws


Picketline zaterdag 18 mei en 15 juni 14.00 tot 15.00 uur
Amerikaanse consulaat Museumplein Amsterdam

Wij, burgers van Nederland willen geen oorlog en de oorlogstaal van onze regering is niet de onze. Wij willen VREDE met Venezuela en geen economische oorlogsvoering, provocaties of inzet van Nederlands oorlogsmaterieel en de marine op Curucao en Aruba, wat Nederland direct in een oorlog zou betrekken.

Wij, burgers van Nederland hebben onze parlementen en onze regeringen nooit gekozen om vijandschap te ontketenen met andere landen en derhalve hebben zij niet het mandaat om ons een oorlog in te leiden of in onze naam mee te doen aan medogenloze economische oorlogsvoering; we hebben ons lesje geleerd in Iraq waar 500,000 kinderen stierven door sancties. Wij, burgers van Nederland zijn van vele gezindten, achtergronden en stromingen met één gezamenlijke eis:

Wij willen dat onze regering ophoudt met het in de voetsporen treden van amerikaans agressief machtsvertoon zonder respect voor soevereiniteit, diplomatie, en internationaal en nationaal recht.

Wij willen VREDE tussen Nederland en Venezuela, opheffen van de sancties en vrijgeven van geblokkeerde goud en andere bezittingen broodnodig voor aanbestedingen van o.a. voedsel en medicijnen.

Roel Walraven


Oud wethouder Roel Walraven (86) kraakt pand in Oud-West

Roel Walraven (88) over verzetskrant De Waarheid tijdens WO2
Vandaag 29 jaar geleden werd de laatste editie van De Waarheid gedrukt. De krant van de CPN, maar ook dé verzetskrant tijdens de Tweede Wereldoorlog. Roel Walraven (88) was decennia lang bestuurslid van CPN, zijn broer bezorgde met gevaar voor eigen leven de krant tijdens de Oorlog. Meneer Walraven vertelt er met passie over.