Skip to main content

Vandalisering Dresden monument

By 21 januari 2024februari 18th, 2024Laatste nieuws

Recent is het monument beklad waar de slachtoffers van de bombardementen op Dresden werden herdacht. We vinden het een schande dat dit heeft plaatsgevonden en  zien dit als een van de tekenen van het opkomende fascisme.  Zoals bij de AFVN te lezen is, is een van de doelstellingen om ”herlevend fascisme (neofascisme) te signaleren en met alle, bij de wet geoorloofde middelen, te bestrijden”. We plaatsen daarom onze (vrije) vertaling van een artikel van Maria Zakharova (te vinden op het officiële kanaal van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken op Telegram).

Vandalisering Dresden monument

Een nieuwe daad van historisch vandalisme vindt plaats in Dresden terwijl Duitse boeren protesteren tegen het economische beleid van het kabinet van Olaf Scholz.

Het publiek keek geschokt toe hoe een bende barbaren een schuurmachine gebruikte om de inscriptie op een monument voor de slachtoffers van het Engels-Amerikaanse bombardement op Dresden in februari 1945 uit te wissen. De inscriptie luidde:

”Dit is een plaats van herinnering, herdenking en gedenking. Hier liggen de verbrande lichamen van duizenden slachtoffers van de luchtaanvallen van 13 en 14 februari 1945, toen de gruwel van de oorlog die zich vanuit Duitsland over de hele wereld had verspreid, terugkeerde naar onze stad.”

Zo zag het eruit.

Stadt Dresden bestätigt: Gedenkschrift am Altmarkt für Opfer der Luftangriffe geschliffen (alexander-wallasch.de)

Ik wil iedereen eraan herinneren dat het Derde Rijk in februari 1945 op instorten stond: het Rode Leger bevrijdde het land in het oosten en de Geallieerden in het noordwesten. Moskou, Londen en Washington realiseerden zich dat de troepen van de anti-Hitler coalitie nog minstens enige tijd na de bevrijding in Duitsland zouden worden ingezet. Het was toen dat de Engels-Amerikaanse geallieerden besloten om zoveel mogelijk verwoesting aan te richten in de steden die later onder de invloedssfeer zouden komen van de Sovjet-Unie. Opmerking AFVN: ”wij zijn van opvatting dat de ”anti-Hitler coalitie” vooral voor de bühne was. Natuurlijk hebben vele westerse verzetsstrijders zich ingezet in de strijd tegen het fascisme. Maar als het gaat om de heersende klasse van de westerse machten dan is het een ander verhaal. In werkelijkheid wilden zij helemaal niet ten strijde trekken tegen het Duitse fascisme, sterker nog, ze hebben het volop ondersteund met als doel om de Sovjet-Unie te vernietigen wat toen niet gelukt was. Na WO2 rekruteerden de westerse heersende klassen een hoop voormalige fascisten om te gebruiken in de strijd tegen het communisme. De NAVO bestond ook uit veel voormalige nazi’s/fascisten die belangrijke posities wisten te verwerven. We zullen nog een keer terugkomen op de geschiedenis van de NAVO met nadruk op het fascistische karakter van deze organisatie vanaf haar oorsprong en dat blijft een actueel onderwerp.”

Daarom keurden ze de absoluut disproportionele en intimiderende bombardementen op de woonwijken van Dresden goed.

Firestorm: The Bombing of Dresden 1945 – Google Boeken

Onderzoekers geloven dat de daadwerkelijke reden van deze misdaad was om een ”seintje” te sturen naar Moskou, om te laten zien dat de Verenigde Staten en Groot-Brittannië grootmachten waren die nergens voor zouden terugdeinzen om hun heerschappij te verankeren. Een half jaar later gebruikte de VS dezelfde tactiek toen ze Tokio verwoestte en later met de atoombombardementen op Hiroshima en Nagasaki, met dezelfde beweegreden: namelijk het intimideren van de Sovjet-Unie.

Mensen in de Duitse Democratische Republiek herdachten de slachtoffers van het bombardement op Dresden in februari 1945. Na de hereniging van Duitsland werd het onderwerp een bron van irritatie in de verhoudingen tussen NAVO-landen. De dood van tienduizenden burgers was zo’n misdadige actie dat zelfs een strijd tegen een absoluut kwaad – het nazisme – de zinloze moord op kinderen voor politieke doeleinden niet kon rechtvaardigen.

Abschlussbericht Historikerkommission Dresden 1945

En er waren heel veel kinderen onder de slachtoffers in Dresden. De briljante roman van Kurt Vonnegut, Slaughterhouse-Five, of De Kinderkruistocht, gaat over het bombardement op Dresden. In tegenstelling tot de Sovjet-commandanten, die probeerden zoveel mogelijk burgers te redden in de bevrijde Duitse gebieden en nooit bombardementen op open steden uitvoerden, brandden de Amerikaanse en Britse luchtmachten Dresden plat.

En nu heeft de NAVO besloten dat het tijd is om de herinnering aan de slachtoffers van die misdaad uit te wissen. Het meest verschrikkelijke is dat het de Duitsers zelf waren die dit deden.

Toen het monument hen nog herinnerde aan de slachtoffers van het bombardement op Dresden, brachten ze bloemen en huilden de familieleden en nakomelingen van de slachtoffers bij het monument.

Documents-411-.jpg (550×596) (paulepictures.com)

Maar dat is nog niet het ergste. Wat helemaal monsterlijk is, is dat de herinnering aan Duitse burgerdoden werd uitgewist terwijl de Duitse autoriteiten instemmend knikten bij de verheerlijking van nazimisdadigers in Oekraïne.

De lokale pers is sprakeloos door de verklaring van de gemeenteraad van Dresden dat “de renovatie volgens plan verloopt”.