Skip to main content

The Real Story: Documentary Ukraine on Fire by Oliver Stone

By 27 februari 2022juni 18th, 2022Doorgeplaatst, Nieuwe koude oorlog

Oekraïne, het “grensgebied” tussen Rusland en het “beschaafde” Europa, staat in brand. Het land is al eeuwenlang het middelpunt van een touwtrekkerij tussen machten die controle willen krijgen over het rijke land en de toegang van Rusland tot de Middellandse Zee.

Het bloedbad op Maidan begin 2014 leidde tot een bloedige opstand die president Viktor Janoekovitsj afzette, de Krimbewoners aanzette tot afscheiding en aansluiting bij Rusland, en een burgeroorlog ontketende in Oost-Oekraïne.

Rusland werd door de westerse media afgeschilderd als de dader, en is als zodanig gesanctioneerd en op grote schaal veroordeeld. Maar was Rusland wel verantwoordelijk voor wat er gebeurde?

Ukraine on Fire biedt een historisch perspectief voor de diepe verdeeldheid in de regio die leidde tot de Oranje Revolutie van 2004, de opstanden van 2014 en de gewelddadige omverwerping van de democratisch verkozen Janoekovitsj.

deze film is 13-3-22 verwijderd van Youtube maar gelukkig nog te zien op rumble.com

Door de westerse media behandeld als een ‘volksrevolutie’, was het in feite een staatsgreep, geënsceneerd en in scène gezet door ultranationalistische groeperingen en het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Onderzoeksjournalist Robert Parry onthult hoe door de VS gefinancierde politieke NGO’s en mediabedrijven sinds de jaren ’80 zijn opgekomen en de CIA hebben vervangen bij het promoten van Amerika’s geopolitieke agenda in het buitenland.

Uitvoerend producent Oliver Stone kreeg ongekende toegang tot de inside story door zijn interviews op camera met voormalig president Viktor Janoekovitsj en minister van Binnenlandse Zaken Vitalij Zacharchenko, die uitleggen hoe de Amerikaanse ambassadeur en facties in Washington actief samenzwoeren voor regimeverandering.

En in zijn eerste ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin, vraagt Stone naar Poetins mening over de betekenis van de Krim, de NAVO en de geschiedenis van de VS van inmenging in verkiezingen en regimewisselingen in de regio.