Skip to main content

Stop de internationale nazi demonstratie in Enschede

[Call-out in English here] [Aufruf auf Deutsch hier]

 

Op zondag 18 juni willen de Duitse neo-nazi hooligans van HoGeSa samen met enkele Nederlandse racisten van Pegida demonstreren in Enschede. In 2014 kwam HoGeSa met ruim 5000 neo-nazi hooligans samen in Keulen waar ze buurtbewoners, migranten en antifascisten aanvielen. Nu hebben Duitse nazi’s Enschede uitgekozen om hun geweld en gedachtengoed te verspreiden. Dit kunnen we niet laten gebeuren. Stop de internationale nazi demonstratie in Enschede!

Buiten dat het Duitse HoGeSa (Hooligans Gegen Salafismus) oproept om naar Enschede te komen zal ook de omstreden neo-nazi band Kategorie C optreden op de demonstratie. Kategorie C speelde meerdere malen op concerten van het internationale terreurnetwerk Blood and Honour en is erg populair binnen de neo-nazi scene. De optredens van Kategorie C zijn in Duitsland al geruime tijd verboden en daarom zoeken ze vaak hun toevlucht naar landen als Nederland.

Niet alleen Duitse en Nederlandse nazi’s roepen op om naar de demonstratie te komen ook zullen er sprekers zijn van het fascistische Britain First. Op deze manier proberen nazi’s een grote nazi- demonstratie neer te zetten. Een herhaling wat er in Keulen gebeurd is in 2014 kunnen we niet laten gebeuren, anders kijken we straks terug op de grootste nazi-demonstratie in Nederland sinds de Tweede Wereldoorlog. Daarom moeten we alles in het werk stellen om dit te voorkomen. Samen kunnen we de nazi’s stoppen!

Inmiddels worden er vanuit Amsterdam en Den Haag bussen georganiseerd om gezamenlijk naar Enschede te reizen. Zie voor Den Haag: http://bit.ly/2sp78fL en voor Amsterdam: http://bit.ly/2rgESag

18 juni 2017:
Tijd: 12:00 (locatie word nog bekend gemaakt)
Facebook event: Antifa demonstratie: Stop de internationale nazi-demonstratie in Enschede

Tijd: 13:30
Facebook event: Laat Ze Niet Lopen: Stop de nazi demonstratie
Meer informatie volgt op: http://www.LaatZeNietLopen.nl

Origineel bericht