Skip to main content

STOP DE AANVAL OP AFRIN !!

By 26 januari 2018april 1st, 2018Fascisme

Demonstratie 27 januari 14 uur Amsterdam

Het dictatoriale regime van Erdogan in Turkije voert op dit moment luchtaanvallen uit op de noord Syrische regio beter bekend als Rojava. Rojava is sinds het begin van de Syrische burgeroorlog een baken van hoop. Waar de rest van het land in een steeds verdere geweldspiraal verstrikt raakt is Rojava een democratische, veilige haven voor zowel de overwegend Koerdische bevolking als miljoenen vluchtelingen uit andere delen van Syrië. (Bron: Demned)

Het waren de zelfverdedigingseenheden van de YPG en de vrouwenverdedigingseenheden van de YPJ van Rojava die ISIS versloegen. Het was de provincie Afrin die miljoenen vluchtelingen uit het nabijgelegen Aleppo opnam. De wereld juichte toen de YPG en YPJ Kobani bevrijdde, Manbij bevrijdde, Raqqa bevrijdde….

Is de wereld stil nu deze zelfde mensen worden gebombardeerd in hun huizen? Blijft u stil wanneer vluchtelingen op de vluchtvoor ISIS de dood vinden door lukrake bombardementen van NAVO partner Turkije? Blijft u stil nu de vrouwen van de YPJ die de slaafgemaakte Yazidi meisjes bevrijdden uit de klauwen van monsters gebombardeerd worden in hun eigen huizen door een dictator die vindt dat vrouwen niet in het openbaar zouden moeten lachen?

Wij eisen dat Erdogan onmiddellijk stopt met zijn aanvallen op Afrin en Rojava!
Wij eisen dat de internationale gemeenschap per direct het luchtruim boven Afrin en Rojava verdedigt tegen verdere aanvallen!
Wij eisen dat Nederland als lid van de NAVO en de VN Veiligheidsraad deze aanval publiekelijk verwerpt en druk uitvoert op Turkije!
Solidariteit is ons sterkste wapen.

STOP DE AANVAL OP AFRIN !!

27 JANUARI 2018
14:00
VERZAMELEN OP STADHUIS AMSTERDAM (AMSTEL 1)