Skip to main content

Saoedi-geleide luchtaanvallen in Jemen zijn oorlogsmisdaden genoemd. Vele steunden op steun van de VS.

By 16 juni 2022juni 18th, 2022Doorgeplaatst
Militaire steun van de VS aan de door Saudi-Arabië geleide coalitie in Jemen te midden van de tol onder de burgerbevolking: De verbanden in kaart gebracht:

De Washington Post heeft zojuist een gezamenlijk onderzoek gepubliceerd waarin nieuwe details zijn onthuld over de omvang en aard van de Amerikaanse steun aan de door Saoedi-Arabië en de Emiraten geleide militaire coalitie in Jemen. Gebruikmakend van nieuwe gegevens van Security Force Monitor , een project van het Columbia Law School Human Rights Institute dat veiligheidstroepen wereldwijd in kaart brengt, geeft het onderzoek aan hoe de Amerikaanse steun aan de luchtstrijdkrachten van coalitieleden in een verbazingwekkend tempo is doorgegaan en zich breder uitbreidt dan openbaar is gemaakt, ondanks een patroon van voortdurende misstanden die rechtstreeks voortvloeien uit de luchtbombardementen.

Tijdens zeven jaar oorlog hebben luchtaanvallen van de coalitie bijna 9.000 burgers in Jemen gedood. Mensenrechtengroepen en de door de Verenigde Naties gemandateerde Groep van Eminente Experts hebben meer dan 300 luchtaanvallen gedocumenteerd die waarschijnlijk oorlogsmisdaden of schendingen van het oorlogsrecht zijn.

Lees verder