Skip to main content

Resolutie van de Russische Federatie tegen de verheerlijking van het nazisme

By 20 december 2023Laatste nieuws

Resolutie tegen de verheerlijking van het nazisme

De Algemene Vergadering van de VN heeft de resolutie van de Russische Federatie over de strijd tegen de verheerlijking van het nazisme aangenomen
Het document werd gesteund door 118 landen, 49 waren tegen en 14 onthielden zich van stemming. Onder degenen die tegen hebben gestemd zijn Canada, de VS, Oekraïne, Groot-Brittannië, Duitsland en Japan.
Het document beveelt landen aan passende concrete maatregelen te nemen, ‘waaronder wetgeving en onderwijs, in overeenstemming met hun internationale verplichtingen op het gebied van de mensenrechten, om de herziening van de geschiedenis en de uitkomst van de Tweede Wereldoorlog en de ontkenning van misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden die zijn gepleegd te voorkomen. tijdens de Tweede Wereldoorlog”.
De auteurs van het document veroordelen krachtig incidenten die verband houden met de verheerlijking en propaganda van het nazisme, met name het schrijven van graffiti en tekeningen met pro-nazi-inhoud, waaronder monumenten voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.
Bovendien veroordeelt de resolutie krachtig het gebruik van educatief materiaal en van retoriek in het onderwijs, waardoor racisme, discriminatie, haat en geweld op basis van etniciteit, nationaliteit, religie of overtuiging worden bevorderd
Kan een graphic zijn van tekst