Skip to main content

Persvrijheid

By 30 april 2022juni 18th, 2022Redactie
De redactie van de AFVN staat voor vrijheid van meningsuiting in woord, geschrift en beeld.
Het ligt opgesloten in de wortels van ons bestaan namelijk het communistische verzet vanuit de Tweede Wereldoorlog tegen het Hitler fascisme waar veel communisten hun leven hebben gegeven.
Zij zijn onze helden die we nooit zullen vergeten.

 

De oorlog in de Oekraïne maakt veel emoties los en de mainstream media en haar aandeelhouders geven een eenzijdig beeld met steeds meer roep om meer wapens te zenden vanuit de NAVO om de oorlog te verlengen met meer slachtoffers.
Wij roepen op tegen de verlenging van de oorlog en de militarisering.

Nog steeds zeer actuele film over het fascisme ruim 20 jaar geleden uitgebracht door de AFVN als eerbetoon aan de oprichters Henk en Alie van Luttikhuizen, oud-verzetsstrijders en lid van de CPN.

Wij vinden overigens als de censuur zo hard toeslaat naar onze internationale contacten zoals de Oekraïne en Rusland dat wij ons verplicht voelen ook hun visie te mogen geven en dan hebben we het niet over Zelenski, hij krijgt genoeg aandacht van de mainstream media.

Wij hebben een viertal bijdragen geselecteerd met het verschil dat ze een andere invalshoek rondom de oorlog hebben. Een drietal was u onthouden door de censuur;