Skip to main content

Persbericht: programma bekend demonstratie zondag 18 maart ‘geen racisme in de raden’

By 7 maart 2018april 1st, 2018De strijd tegen extreem rechts

Op zondag 18 maart gaan mensen in Amsterdam de straat op in het kader van de Internationale Dag tegen Racisme. De landelijke demonstratie op de zondag voor de gemeenteraadsverkiezingen vindt plaats onder de leus ‘geen racisme in de raden’. De demonstratie begint om 13.00 op de Dam en eindigt op het Museumplein. Het programma voor de demonstratie is nu bekend.

Sprekers tijdens de demonstratie zijn onder andere oud-Februaristaker Max van den Berg, Ibtissam Abaaziz van stichting Meld Islamofobie en Zakaria Boufangacha van het hoofdbestuur van de FNV. Het hele programma is hier te bekijken.

Woordvoerder van het Comite 21 Maart, Abdou Menehbi, stelt: ‘Als racistische partijen in de raden zullen komen, zal dit leiden tot verdere polarisatie. De afgelopen weken zagen we zelfs een ‘debat’ over ‘ras’ en IQ. Dit laat zien in wat voor een gevaarlijk gebied we ondertussen zijn beland.’

Het Comite 21 Maart is een brede maatschappelijke antiracisme coalitie. In de aanloop naar het protest werd een manifest gecirculeerd dat ondertussen door meer dan zestig organisaties is ondertekend. De demonstratie is onderdeel van een internationaal weekend van actie met grote protesten in steden zoals Londen, Wenen en Athene.

Zie hierbij ook de oproep van het Comite van vorige week: http://21maartcomite.nl/?p=870#

Nieuwe_flyer18maart_Oproep

Ondersteunende_organisaties

Nederland verhardt. Mensen die hier al decennia wonen, worden als bedreiging neergezet. Werkzoekende jongeren worden op basis van hun achternaam afgewezen.

Programma 18 maart 2018

13.00 uur de Dam

Ewout van der Berg: Comité 21 maart presentatie Dam + mededeling internationale protesten

Najeebullah Azad: Afghaanse Vluchteling , Spreekt over de positie van vluchtelingen in Nederland, het uitzetbeleid en de EU-deals met landen zoals Turkije en Afghanistan

13.30 uur vertrek demonstratie

14.30 uur Museumplein

Saida Derrazi: Comité 21 maart

Max v/d Berg: Oud-staker Februaristaking en medeoprichter Verzetsmuseum

Zakaria Boufangacha: Coördinator arbeidsvoorwaardenbeleid FNV

14.45 uur

Muziek: Harry Loco: Muziek Activist en Woodstock performer

15.00 uur

Ibtisaam Abaaziz: Stichting Meld Islamofobie

Gideon Everduim: Control Alt Delete

Dino Suhonic: Stichting Maruf

15:15 uur

Muziek: Veronica Castro Ensemble: muziek uit Zuid Amerika

16.00 uur Einde