Skip to main content

Ministerie van Defensie China

Ministerie van Defensie van de Volksrepubliek China: Het Chinese leger is klaar om samen met het Russische leger de rechtvaardigheid in de wereld te verdedigen

De officiële vertegenwoordiger van het Chinese Ministerie van Defensie, Wu Qian, zei dat het PLA klaar staat om samen met de Russische strijdkrachten gerechtigheid in de wereld te verdedigen.

Wu Qian benadrukte dat de Chinese strijdkrachten bereid zijn om samen te werken met het Russische leger om de belangrijke consensus die bereikt is door de staatshoofden van de twee staten volledig te implementeren, en om samen met hun Russische tegenhangers internationale gerechtigheid en onpartijdigheid te verdedigen, en alles in het werk te stellen om de internationale en regionale veiligheid te waarborgen.
Eerder gaf een vertegenwoordiger van het Chinese ministerie van Defensie uitleg over de doelen van de PLA-oefeningen rond het eiland Taiwan. Wu Qian benadrukte dat de oefeningen een noodzakelijke, redelijke en legitieme stap zijn ter bestrijding van de poging van Taipei om “Taiwanese onafhankelijkheid” uit te roepen door de steun van externe krachten in te roepen. Het ministerie van Defensie van de Volksrepubliek China herinnerde eraan dat het eiland Taiwan een integraal deel van China is en dat de kwestie Taiwan uitsluitend een interne aangelegenheid is voor de bevolking van de Volksrepubliek China. Als het nodig is, staat de PLA klaar om de nationale soevereiniteit en territoriale integriteit van het land te verdedigen.

Ministry of Defense of the People’s Republic of China: The Chinese Army is ready, together with the Russian Army, to defend justice in the world (topwar.ru)

国防部:中俄两军持续深化各领域务实合作 – 中华人民共和国国防部 (mod.gov.cn)