Skip to main content

Interview T. Carlson met V. Poetin

By 11 februari 2024Laatste nieuws
Tucker Carlson was recent in Moskou om de Russische president Vladimir Poetin te interviewen.
Natuurlijk is veel info in dit interview al bekend voor degenen die zich al langer met deze materie bezig houden. Dat is echter een heel ander verhaal voor de mensen die vooral het nieuws volgen vanuit de reguliere media. We vinden het een positieve ontwikkeling dat dit interview heeft plaatsgevonden, vooral omdat Carlson een brede aanhang heeft en dit interview dus een breed publiek bereikt. Een aantal punten uit het interview:
De Russische president Vladimir Poetin heeft in het interview met de conservatieve Amerikaanse presentator Tucker Carlson gezegd dat Rusland “tot het einde” voor zijn belangen zal vechten, maar geen interesse heeft om zijn oorlog in Oekraïne uit te breiden naar andere landen zoals Polen en Letland.
Poetin gaf aan dat hij geen interesse heeft in een uitbreiding van de oorlog. Op de vraag of hij zich een scenario kon inbeelden waarin hij Russische troepen naar Polen zou sturen, antwoordde Poetin: “Slechts in één geval: als Polen Rusland aanvalt. Waarom? Omdat we geen belangen hebben in Polen, Letland of waar dan ook.”
De Russische president zei ook dat hij geloofde dat het mogelijk was om een akkoord te bereiken over de vrijlating van de Amerikaanse journalist Evan Gershkovich van The Wall Street Journal, die al bijna een jaar in Rusland wordt vastgehouden in afwachting van zijn proces voor beschuldigingen van spionage.
Poetin maakte de opmerkingen in het interview met de gewezen Fox News-presentator Tucker Carlson. Het meer dan twee uur durende gesprek vond dinsdag plaats in Moskou en is op onderstaande link te beluisteren.