Skip to main content

Beste organisatie, beste groep, beste antifascist,

Op zondag 17 september 2017 willen de Duitse neo-nazi hooligans van HoGeSa samen met enkele Nederlandse racisten van Pegida en neo-nazi’s en racisten uit o.a. Duitsland, Engeland, Oostenrijk en Finland weer een poging doen om te demonstreren in Enschede. Uiteraard zijn er op die dag ook weer tegenacties gepland. AFA Nederland organiseert een tegendemonstratie onder de naam ‘Stop de internationale neo-nazi demonstratie in Enschede!’. Wij willen jullie vragen om mee te helpen met het verspreiden van de oproep voor tegenacties: via social media, jullie websites en mailinglijsten. Wil je posters en flyers ontvangen, mail dan naar no_hogesa@riseup.net. Vermeld als titel ‘Posters/flyers – 17 september’ en vermeld in de e-mail hoeveel posters en flyers je wilt ontvangen en je adres. Mobiliseer binnen je eigen groep en netwerk en kom de 17e naar Enschede, samen kunnen we de internationale nazi demonstratie stoppen!

We hebben allemaal de verschrikkelijke gebeurtenissen in Charlottesville meegekregen, we hebben ons massaal uitgesproken over hoe belangrijk het is om ons te verzetten tegen neo-nazi’s en extreem-rechts. Nu moeten we in Nederland zelf, gezamenlijk, de nazi demonstratie in Enschede stoppen!

Op de website https://nohogesa.noblogs.org/ vindt je meer informatie, de volledige oproep voor tegenacties en Duitse en Engelse vertalingen.

Tijd: 12:00
Antifa demonstratie: Stop de internationale nazi-demonstratie in Enschede
Locatie: Stationsplein, Enschede
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1091988920938642

Tijd: 14:00
Begin nazi-demonstratie demonstratie bij Villa de Bank in Enschede, waarna ze volgens eigen zeggen een route zullen lopen.

In 2014 kwam HoGeSa met ruim 5000 neo-nazi hooligans samen in Keulen waar ze buurtbewoners, migranten en antifascisten aanvielen. Nu hebben Duitse nazi’s Enschede uitgekozen om hun geweld en gedachtegoed te verspreiden. Nu willen ze samen met enkele Nederlandse racisten van Pegida weer een poging doen om te demonstreren in Enschede. Bij een eerdere poging afgelopen juni werden alle demonstraties verboden en zagen de Duitse neo-nazi’s er van af om naar Enschede af te reizen. Maar Pegida lijkt dit keer een deal te hebben gemaakt met de gemeente Enschede waardoor ze nu wel welkom zijn. Met de neo-nazi band Kategorie C en sprekers van openlijk neo-nazistische en extreem-rechtse groepen uit Duitsland, Finland, Oosterijk en Engeland proberen HoGeSa en Pegida Nederland de grootste nazi demonstratie neer te zetten die Nederland ooit heeft gekend. Een herhaling wat er in Keulen gebeurd is in 2014 kunnen we niet laten gebeuren.

Daarom moeten we alles in het werk stellen om dit te voorkomen. Samen kunnen we de nazi’s stoppen! Stop de internationale nazi demonstratie in Enschede!


Help mee: mobiliseer, demonstreer, blokkeer!

Tot in Enschede!