Skip to main content

FIR roept op tot antiracistische protesten

FIR Newsletter gaf informatie over de racistische problemen in de VS. De Trump-administratie probeert ‘de ANTIFA’ verantwoordelijk te maken voor de problemen en de rellen van de afgelopen dagen. Trump heeft aangekondigd “ANTIFA” in de categorie “terroristische organisaties” te plaatsen. Daarom moeten we actief zijn.

Afgezien van het feit dat “Antifa” ook niet bestaat als een groep in de VS, zou een dergelijke classificatie een criminalisering zijn van de antiracistische beweging. Een dergelijke criminalisering lost het probleem van het werkelijk bestaande racisme en de daarop gebaseerde sociale onrechtvaardigheden in de VS echter niet op. De FIR legt in alle duidelijkheid uit: antifascisme is geen terrorisme – tegen racisme en politiegeweld helpt alleen gerechtigheid. Dat zal de FIR en haar aangesloten federaties de komende dagen ook publiekelijk uitdrukken voor ambassades en andere vertegenwoordigingen van de VS in verschillende landen.

Als u en / of uw initiatief deze activiteit kunt ondersteunen, vindt u onderaan een printerkopie van een banner en een poster. Als u uw bedrijfslogo wilt toevoegen, stuur ons dan een model in goede oplossing (office@fir.at). Vervolgens ontvang je een nieuwe printerkopie. Het is natuurlijk ook mogelijk om het met de hand te schilderen en om vlaggen van FIR te tonen samen met dergelijke posters.