Skip to main content

Fascisme in de Oekraïne bijna 100 jaar

Redactie: Een belangwekkende bijdrage 100 jaar fascisme die de verbinding legt tussen met name de veiligheidsdiensten van de Engelsen M16 en de Amerikaanse CIA,  zelfs met de Wehrmacht.
Het fascisme in de Oekraïne bestaat al bijna 100 jaren en kan buigen op een zeer gewelddadige traditie zoals het vermoorden van Joden en communisten.
Dagelijks wordt ons verteld in de mainstream dat fascisme in de Oekraïne weinig voorstelt en dat wordt beweerd door o.a  Beatrijs de Graaf hoogleraar in Utrecht die het over mogelijk enkele honderden AZOV  nazi’s telt en verder geen woord over geschiedenis en de posities die nazi’s innemen in het Oekraïne staatsapparaat.
De Maidan coupe wordt zelfs ontkent en er was geen sprake van Amerikaanse inmenging.
De fascist Bandera die op een voetstuk staat in het huidige Oekraïne is eigenlijk de tweede belangrijke nazi geweest,  maar Yaroslav Stetsko en zijn echtgenote hadden de touwtjes in handen en grepen hun kansen toen de muur viel.
De Stetkovs waren  persoonlijk bevriend geweest met de nazi-ideoloog Alfred Rosenberg en nazi Wehrmacht generaal Reinhard Gehlen.

Noot, Roosenberg is geëxecuteerd.
Gehlen is voor de CIA gaan werken zonder enige strafoplegging

Hoe monsters die in 1944 joden doodsloegen, in 1945 Amerika’s favoriete ‘vrijheidsstrijders’ werden – met een beetje hulp van hun vrienden bij de CIA
“Terreur zal niet alleen een middel tot zelfverdediging zijn, maar ook een vorm van agitatie, die zowel vriend als vijand zal treffen, of ze dat nu willen of niet.” -UVO (fascistische Oekraïense militaire organisatie) brochure uit 1929

Na het einde van de Tweede Wereldoorlog begon de Amerikaanse inlichtingendienst onmiddellijk met het rehabiliteren van de fascisten van de wereld om de nieuwe oorlog tegen het communisme te bestrijden. Van de transformatie van de bloedige “Devil of Showa” Nobusuke Kishi in de zorgvuldig uitgekozen premier van Japan, tot Emil Augsburg , de architect van de Holocaust die wordt beschreven als “Eerlijk en idealist … geniet van lekker eten en wijn … onbevooroordeelde geest …” door de CIA , lijkt het erop dat Langley nooit een fascist heeft ontmoet met wie hij geen zaken kon doen.

Dat was het geval met Yaroslav Stetsko en de Organisatie van Oekraïense Nationalisten (OUN). Stetsko bracht de oorlog door in de schaduw van Stepan Bandera, maar uiteindelijk zou Stetsko zijn vriend ver overtreffen in termen van bekendheid. Het duurde niet lang of de monsters die de Joden enkele jaren daarvoor met hamers hadden doodgeslagen, werden Amerika’s favoriete ‘vrijheidsstrijders’ en namen hun zaken wereldwijd over.
Lees verder