Skip to main content

De vele tentakels van George Soros (ingezonden/opinie)

By 3 maart 2019oktober 13th, 2020Ingezonden, Opiniestuk

Uit een artikel in het NRC van 15 februari 2019 blijkt dat de globalist George Soros sinds 2014 7 miljoen euro per jaar investeert om de publieke opinie in Nederland te beïnvloeden.

Dit geld wordt gegeven aan uiteenlopende projecten via de Soros stichting Open Society Foundation. Nu moeten we vaststellen dat inmenging vanuit de Soros hoek niet nieuw en ook niet onbekend is. Soros gebruikt zijn miljarden om vele landen en zelfs hele continenten te beïnvloeden en veranderen.

Toch is het goed dat de NRC eens heeft gekeken waar Soros in Nederland precies in investeert. Er wordt gesproken over de Zwarte Piet discussie, het drugsbeleid en de invloed van de islam. Allemaal zaken waar Soros geld voor over heeft. Er wordt beweerd dat Soros dit in Nederland doet omdat zijn stichting zich zorgen maak over de invloed van Geert Wilders. Dat mag leuk klinken als aanleiding, maar het is in feite maar een klein deel van het verhaal.

Ten eerste moeten we stellen dat inmenging niet tot Soros beperkt blijft. Er is inmenging in Nederland vanuit Amerika, de EU bureaucraten in Brussel, de Bilderbergers en andere globalisten. Delen van die inmenging zijn zichtbaar, andere delen weer niet. De inmenging van Soros is tot nu toe altijd in de schaduw gebleven. Men wist vaag dat de invloed er was, maar de details bleven geheim. In die dam heeft het NRC-artikel nu een levensgroot gat geslagen. Alle stichtingen, NGO’s en actievoerders die in Nederland geld van Soros krijgen worden genoemd. Weg is dus het rookgordijn dat zo zorgvuldig was opgetrokken. Voor wie de details wil nalezen verwijzen wij naar het artikel zelf,   https://www.nrc.nl/nieuws/2019/02/15/de-strijd-van-george-soros-tegen-illiberale-neigingen-in-nederland-a3654287. Het heeft geen zin om het hier allemaal te herhalen. Veel belangrijker is het om naar de grote lijnen te kijken, om uit te vinden wat Soros met zijn inmenging van plan is.

Miljardair George Soros woonde de diploma-uitreiking bij van zijn Central European University in Boedapest. Foto Daniel Vegel

Ten eerste moeten we vaststellen dat Soros vooral probeert om de maatschappij te splijten. Hij wil onenigheid en confrontaties zien over zaken zoals Zwarte Piet, de omgang met minderheden, de islam en het drugsbeleid. Hierbij hanteert hij het gereedschap aangereikt door de Multi-Culti ideologen, en de pseudowetenschappers die zich bezighouden met de genderdiscussie. En natuurlijk investeert Soros massief in de islam. Als we het even bij Nederland houden, komt al snel de vraag of dit soort inmenging wenselijk is. Het antwoord kan alleen maar Nee zijn. Geen enkel land kan accepteren dat buitenlandse mogendheden of individuen als splijtzwammen in de maatschappij optreden, en groepen tegen elkaar opzetten. Niet alleen is dit onwenselijk, het is zelfs levensgevaarlijk. Zeker als dit gebeurt vanuit een vernietigende ideologie/zienswijze zoals bij Soros.

De volgende vraag is dan wat Soros precies wil. Hij zegt zelf dat hij een mensenvriend is die met zijn vele miljarden de wereld een beetje beter wil maken. Dat klinkt natuurlijk mooi, maar het is een leugen. Soros is in werkelijkheid een aarts egoïst met grootheidswaanzin, die denkt dat hij het recht heeft om met zijn geld en invloed niet alleen landen, maar hele continenten te veranderen. Of de daar levende volkeren dit ook willen, interesseert Soros niet. Hij voelt zich een soort halfgod die alleen zijn eigen waarheid kan accepteren. Dit is de ideologische kant van het Soros verhaal, maar nog veel belangrijker is hoe de praktijk er uit ziet.

Soros heeft niet alleen Nederland in het vizier, maar heel Europa. Zo heeft hij 500 miljoen euro geïnvesteerd om zoveel mogelijk migranten uit Afrika en het Midden-Oosten naar Europa te halen. Hij heeft de mensensmokkelaars betaald, regeringen beïnvloed, en beleid laten aanpassen om zijn plan, de volksuitwisseling, te kunnen uitvoeren. Hij kent de negatieve consequenties van dit alles, maar ook dat interesseert hem niet. Zijn einddoel is een soort super Verenigde Staten van Europa, met een mengbevolking die geen weerstand biedt. Geen nationale staten meer, geen eigen identiteit en geen tradities. In dit alles is Nederland natuurlijk maar een klein schakeltje, maar het geeft wel aan hoe Soros te werk gaat. Hij investeert in de islam, om moslims en hun organisaties voor zijn doelen te kunnen inzetten tegen de Europese volkeren.

Hij bemoeit zich met het drugsbeleid omdat de vrijgave van harddrugs nog meer schade en verwarring in de maatschappij zal stichten. De slachtoffers van al deze waanzin worden als “onbedoelde, maar acceptabele schade” weggezet. Kortom; Soros en zijn soortgenoten, en hun handlangers in heel Europa, gaan over lijken. In Amerika investeert Soros in meer dan 400 organisaties, en zijn doelen zijn hetzelfde als in Europa. Hij wil macht over alles en iedereen.

Natuurlijk laat niet ieder land dat zo maar gebeuren. Hongarije heeft de Soros universiteit buiten de deur gezet, en ook de Soros centrale in Boedapest is gesloten. Die zit nu in Berlijn. De Hongaarse regering heeft onlangs een grote waarschuwingscampagne gestart, om de bevolking te informeren dat Soros en Juncker van de EU weer miljoenen migranten naar Europa willen halen. In Brussel is door velen in een demonstratie met woede op de campagne gereageerd. Opnieuw wordt immers een rookgordijn weggetrokken. Rusland zet Soros de voet dwars door alle buitenlandse NGO’s als buitenlandse agenten te bestempelen, die dan kunnen worden geweerd of in de gaten gehouden. Zo voorkom je “kleurenrevoluties”, een andere hobby van Soros om gekozen regeringen af te zetten.

Hoe menslievend Soros is valt op te maken uit hoe hij met tegenstanders om gaat. Ieder die zich inzet voor de eigen identiteit en sterke grenzen, wordt als racist of extreemrechts weggezet, en krijgt te maken met de zogenaamde autonome Antifa, (deels door Soros betaalde knokploegen die je zowel in Europa als ook in Amerika tegenkomt). Eerlijke antifascisten maken bij Soros geen kans, want zij zouden nooit naar de pijpen van deze globalist dansen. Landen die Soros weigeren kunnen met een oorlog te maken krijgen. De hetze tegen Rusland, die uiteindelijk tot een grote oorlog kan leiden, komt grotendeels uit de koker van Soros. Het is niet voor niets dat hij investeert in het zogenaamde Bellingcat collectief, dat fake news en andere leugens over Rusland verspreid. Nog veel te weinig mensen hebben dit alles in de gaten.

Tot slot; het moet intussen duidelijk zijn dat Soros niet zomaar een investeerder is. Hij is een levensgevaarlijke vijand van de Europese volkeren, en dus ook van Nederland. Dit soort vijanden werkt het liefst in de schaduw, achter enorme rookgordijnen. Het enige tegenmiddel is publiciteit. Hoe meer we over hen weten, hoe makkelijker het wordt om ze onschadelijk te maken. Het onderzoek is dus nog lang niet compleet. Sterker nog; het begint pas.