Skip to main content

Afscheid van Dariya Dugina

bron: Sonja van den Ende

Vandaag was ik aanwezig bij het afscheid van Dariya Dugina, de vermoorde dochter van Alexander Dugin.

Zaterdagavond werd de jonge negenentwintig jarige Russische journalist Dariya Dugina vermoord door een autobom in de omgeving van Moskou. Ze was de dochter van de Russische filosoof en politicoloog Alexander Dugin, in het Westen een ‘fascist’ genoemd. Dariya studeerde ook filosofie en werkte daarna als journalist en politicoloog. Omdat ze een groot bewonderaar was van de Griekse filosoof Plato, nam ze het synoniem Darya Platonova (Platon) aan, de naam waaronder ze werkte.

Darya’s vader is Alexander Dugin, die in het Westen wordt aangeduid als een ‘fascist’, de ‘fluisteraar van Poetin’ zoiets als Raspoetin was voor de Tsaar Nicolas en zijn vrouw de Tsarina Alexandra. Ook betitelen sommige westerse media hem als het ‘brein’ van de Russische president Poetin. Dat klopt absoluut niet, Dugin heeft zeker niet zoveel invloed als er beweerd wordt. Het is niet zeker of hij wel de absolute toegang heeft tot Poetin.

Ik heb Alexander Dugin zelf ontmoet op een conferentie afgelopen maart en met hem gesproken wat de Westerse media berichten is absurd, hij is gewoon een echte Russische patriot, zeer zeker geen fascist of extreem rechtse nationalist. Hij heeft veel stromingen onderzocht in het verleden, van communisme tot nazisme, talloze boeken erover geschreven, maar dat betekent niet dat je het zelf bent natuurlijk!

Dariya Dugina heb ik ook ontmoet, in de Donbas, waar zij net als ik op een perstour was. Ik heb met haar gesproken, niet wetende dat het de laatste keer was dat ik haar zou zien en spreken. Ze kwam over als een moedige intelligente vrouw, die wist waarvoor ze stond. Voor Rusland en zij verafschuwde de Westerse propaganda. Nu is zij volgens onderzoeken van de FSB (Russische geheime dienst) vermoord door een agente van Oekraïense SBU (Oekraïense geheime dienst) genaamd Natalya Vovk, die de autobom geplaatst heeft, niet duidelijk is of het Alexander Dugin is, die het doel was of zijn dochter!

Alexander Dugin:

“Zoals u weet, werd mijn dochter Darya tijdens een terroristische daad van het Oekraïense naziregime op 20 augustus voor mijn ogen op brute wijze vermoord, terwijl ze terugkeerde van het folklore-festival in de buurt van Moskou,”

Darya was “een mooi (orthodox-patriottisch) meisje, een patriot, een militaire correspondent, een tv-expert en een filosoof. Haar toespraken en verslaggeving zijn altijd diepgaand, gefundeerd en ingetogen geweest. Ze riep nooit op tot geweld of oorlog. Ze was een rijzende ster aan het begin van haar reis’, .De vijanden van Rusland hebben hier op oneervolle wijze, in het geniep, gedood.

Dergelijke terroristische daden willen de wil van de Russen breken door zich te richten op de beste en meest kwetsbaren onder hen, zei Dugin, eraan toevoegend dat de terroristen niet zullen slagen. Het zou te kleinzielig en on-Russisch zijn om eenvoudige wraak of vergelding te wensen, voegde hij eraan toe.”

“In plaats daarvan hebben we de overwinning nodig”, “Dus winnen, alsjeblieft!”

Er is op een waardige manier afscheid genomen van Dariya Dugina vandaag, in het bijzijn van genodigden, maar ook Russen die affiniteit met haar hadden konden afscheid komen nemen. Een lange rij liep langs de kist van Dariya, ernaast haar vader Alexander Dugin, haar moeder, haar broer en de eigenaar van Tsaregrad TV Konstantin Malofeev. Van liberaal, moslim, atheïst en Orthodox kwamen zij in grote getalen om afscheid van een veel te jong gestorven Dariya te nemen, brutaal vermoord door Oekraïne en haar handlangers de Westerse veiligheidsdiensten, zoals de CIA. Immers stond zei, net als haar vader (ik ook trouwens) op de “Peacemaker” ofwel de dodenlijst van Oekraïne met als hoofdkantoor Langley, Virginia, USA, het adres van de CIA. Zover is het gekomen met het Westen, zij vermoorden nu mensen die in de Donbas waren, hoe lang moet deze waanzin nog doorgaan?

Rust in vrede Dariya Dugina