Skip to main content

18 Maart landelijke demonstratie: Geen racisten in de gemeenteraden!

By 24 januari 2018april 1st, 2018De strijd tegen extreem rechts, Fascisme

Nederland verhardt. Mensen die hier al decennia wonen, worden als bedreiging neergezet. Werkzoekende jongeren worden op basis van hun achternaam afgewezen. En er zou in ons land geen plek zijn voor mensen die vluchten voor oorlog, armoede of klimaatchaos.

Moslims en vluchtelingen worden zo gebruikt als bliksemafleider voor groeiende sociaaleconomische onzekerheid en stijgende prijzen.

De drijvende kracht achter deze ontwikkeling zijn partijen zoals de PVV en nu ook Forum voor Democratie.

Zij roepen op tot deportatie van Marokkaanse Nederlanders of waarschuwen tegen ‘homeopathische verdunning’ van ‘het Nederlandse volk’.

bron: Comité 12 maart

Regeringspartijen gaan mee met deze zondebokpolitiek. Zo ontlopen zij de verantwoordelijkheid voor de gevolgen van hun afbraak- en oorlogspolitiek.
Deze verharding en groeiende onverdraagzaamheid hebben grote gevolgen voor bijvoorbeeld migrantengemeenschappen, feministen, LHBTQI+’ers en de vakbonden.

De gemeenteraadsverkiezingen vinden deze keer plaats op 21 maart, de Internationale Dag tegen Racisme. In veel gemeenten doen racistische en extreemrechtse partijen mee. Wij roepen daarom iedereen op:

Wat kun je doen?

  1. Spreek je op 21 maart met je stem uit tegen racisme, en roep familie en
    vrienden op hetzelfde te doen.
  2. Kom in jouw gemeente in actie tegen racistische partijen. Neem contact
    met ons op voor info hoe je aan de slag kunt.
  3. Sluit je aan bij de internationale actiedag tegen racisme door op zondag 18
    maart in Amsterdam mee te lopen in onze demonstratie!

Flyers, posters en stickers van de campagne om in je omgeving te verspreiden, zijn op te halen bij ons kantoor in Amsterdam. Kun je niet langskomen, maar wil je wel graag materiaal ontvangen? Neem contact met ons op via :comite21maart@gmail.com

21maart_demo_flyer